Babygroep

In de babygroep worden per dagdeel  maximaal 10 kinderen opgevangen in de leeftijd van 6 weken tot ca.20 maanden.
Het team van de babygroep biedt met zijn vaste pedagogisch medewerkers een rustige,vertrouwde omgeving waarin warmte en het gevoel van veiligheid voorop staan. 2 leidsters hebben in juni 2016 met veel plezier de opleiding "Babyspecialist in de kinderopvang" gevolgd.
 
Ieder kind heeft op deze groep zijn eigen ritme wat betreft flesvoeding en slapen. Wanneer uw kindje groter wordt en ook fruit en een boterham gaat eten, dan gebeurt dit steeds vaker in het ritme van de groep.
 
Baby’s en jonge kinderen hebben vooral behoefte aan rust, regelmaat, vertrouwen en veel genegenheid. Wij besteden veel tijd aan de band tussen uw kind en de pedagogisch medewerker. Vooral in de babytijd zal uw kind voornamelijk verzorgd worden door 1 vaste leidster.
 
In de babygroep ligt de nadruk vooral op het spelen en ontdekken van de wereld. De groep is zo ingedeeld dat het voor zowel de kruipertjes als de lopertjes een uitdagende, gezellige maar ook veilige ruimte is.
 
Er wordt veel tijd ingeruimd om de kinderen te verzorgen en te knuffelen, maar ook voor activiteiten. Hierbij staat het plezier en initiatief van uw kind voorop! We proberen hierbij zoveel mogelijk de ontwikkeling van uw kind te volgen en te stimuleren.
 
Voorbeelden hiervan zijn:
  • luisterspelletjes, zoals liedjes zingen en boekjes voorlezen
  • knutselen, zoals verven, plakken en kleuren
  • contactspelletjes, zoals kiekeboe en knuffelen
  • tast- en grijpspelletjes,
  • buitenspelen en wandelen
 
Doordat we ook regelmatig spelen in de centrale hal, leren de kinderen de pedagogisch medewerkers en kinderen van de peutergroep al snel kennen.
 
Samen met de kinderen die bijna 20 maanden  zijn, zullen we regelmatig een kijkje gaan nemen bij de peutergroep om zo de overstap naar de “grote kindjes” goed te laten verlopen! Ook zal de pedagogisch medewerker van de peutergroep een gesprekje met u plannen om de bijzonderheden en ontwikkeling van uw kind te bespreken.